NOS NieuwsAangepast

Schotenwisseling op Capitol Hill

In de Amerikaanse hoofdstad Washington is een achtervolging van een auto geëindigd in een schietpartij bij het regeringscentrum op Capitol Hill. De vrouw die de auto bestuurde is daarbij gewond geraakt.

Volgens een bron van CNN reed de vrouw met een kind achter in de auto in de buurt van het Witte Huis. Om een nog onduidelijke reden ontstond bij een controlepost van de politie een woordenwisseling met een agent.

Toen zij probeerde weg te rijden, raakte ze een politieauto waarin een airbag ontplofte. De vrouw reed daarna hard weg. Ze zou daarbij door een afzetting zijn gereden en verkeerslichten die op rood stonden, hebben genegeerd.

Schietpartij

Toen zij in de buurt van Capitol Hill kwam, kreeg de politie toestemming om het vuur te openen. De vrouw werd geraakt, het kind bleef ongedeerd. Ook zou een politieagent gewond zijn geraakt.

Direct na de schietpartij werden de gebouwen van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat afgesloten, net als de omgeving. Ook de omgeving van het Witte Huis werd afgesloten.

De politie riep iedereen op om binnen te blijven en niet in de buurt te komen van ramen en deuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl