NOS NieuwsAangepast

16 jaar cel voor verbranden vriendin

Een 36-jarige man is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 16 jaar cel voor het ombrengen van zijn vriendin. Hij mishandelde haar en stak haar in brand.

De man sloeg zijn 44-jarige vriendin tijdens een ruzie meerdere keren met zijn vuisten, waarna hij haar met een grillpan tegen het hoofd sloeg. Hij dacht dat hij haar gedood had, en besloot haar kleding in brand te steken om zijn sporen uit te wissen. De vrouw bleek echter bewusteloos. Ze stierf uiteindelijk als gevolg van de mishandeling en de brand.

Recidivegevaar

De officier van justitie had 18 jaar gevangenisstraf geëist voor moord. Hoewel de dader een minuut of twee op de bank heeft gezeten voordat hij haar in brand stak, is dat volgens de rechter onvoldoende om van voorbedachten rade te spreken. De man is daarom veroordeeld voor doodslag, en daarnaast ook nog voor brandstichting.

De rechter zegt dat de straf toch hoog uitvalt door de ernst van de misdrijven, het hoge recidivegevaar en zijn houding tijdens het proces. Hij presenteerde zichzelf meer als slachtoffer dan als dader en vindt dat zijn vriendin medeverantwoordelijk is voor haar eigen dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl