NOS NieuwsAangepast

Pechtold in Torentje voor overleg

Het kabinet praat met D66 over de begroting voor volgend jaar en de financiën in de jaren erna. Het gesprek is in het Torentje van premier Mark Rutte en begon rond 21.30 uur.

Het kabinet zoekt steun voor extra bezuinigingen met een omvang van 6 miljard euro.

D66-leider Alexander Pechtold spreekt met premier Rutte, vice-premier Asscher en minister van Financiën Dijsselbloem. Pechtold wordt vergezeld door de financieel specialist van zijn fractie, Wouter Koolmees.

Hervormingen arbeidsmarkt

Volgens bronnen gaan de gesprekken met D66 over de hervormingen op de arbeidsmarkt. D66 wil die sneller invoeren dan het kabinet. Voorafgaand aan het overleg met D66 waren PvdA-leider Samsom en VVD-fractievoorzitter Zijlstra volgens bronnen op het ministerie van Financien in gesprek met premier Rutte en minister Dijsselbloem over de mogelijkheden.

Eerder vandaag kwamen de fractievoorzitters van CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en 50Plus één voor één langs bij minister Dijsselbloem. Ze lieten na afloop weten teleurgesteld te zijn. Ze vinden dat het kabinet met serieuze voorstellen moet komen om het Belastingplan voor volgend jaar aan te passen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl