NOS NieuwsAangepast

Actieplan voor oudere werklozen

Het UWV, de uitzendbranche en de sociale partners hebben afgesproken dat ze de komende twee jaar 22.500 werkloze 55-plussers aan werk helpen. Ze maken daarbij gebruik van een bedrag van 67 miljoen euro dat minister Asscher beschikbaar heeft gesteld voor de aanpak van de ouderenwerkloosheid.

De afspraak is onderdeel van het Actieplan 55PlusWerk. Voor het eerst beloven ook de uitzendbureaus zich in te zetten voor oudere werklozen.

Intermediairs

De afspraak is onderdeel van het Actieplan 55PlusWerk. Een ander onderdeel is dat oudere WW-ers de komende twee jaar allemaal een training aangeboden krijgen, waarmee ze kunnen werken aan hun sollicitatie- en presentatievaardigheden en leren hun netwerk goed te gebruiken.

Verder krijgen intermediairs die een oudere voor minimaal een jaar aan werk helpen een beloning die kan oplopen tot maximaal 1500 euro.

Drie keer zo lang

Ten slotte kunnen oudere werkzoekenden maximaal 750 euro krijgen voor trainingen of opleidingen die de kans op een baan vergroten.

Het aantal WW-uitkeringen voor 55-plussers is het afgelopen jaar met 23.000 gestegen tot 102.000. 55-plussers met een WW-uitkering zijn gemiddeld 16 maanden zonder werk. Dat is bijna drie keer zo lang als jongere werkzoekenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl