Verdiend punt voor tien man Zenit

Zenit Sint-Petersburg heeft dinsdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Austria Wien.

De Russische ploeg van trainer Luciano Spalletti speelde meer dan een helft met tien man, nadat Axel Witsel vlak voor rust rood had gekregen voor een harde schop op de enkel van Florian Mader. Ook in ondertal waren de beste kansen echter voor Zenit.

De nummer twee van Rusland was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een doelpunt, toen de Braziliaanse spits Hulk de paal raakte. Ook met een man minder ging Zenit in de tweede helft voor de winst, maar de Russische miljoenenploeg wist de Oostenrijkse keeper Heinz Lindner niet te passeren.

Zenit was de Champions League twee weken geleden begonnen met een nederlaag bij Atlético Madrid (3-1). Austrian Wien verloor voor eigen publiek in groep G met 1-0 van FC Porto.