NOS NieuwsAangepast

BMW haalt auto's terug

De Duitse autofabrikant BMW haalt wereldwijd 176.000 auto's terug. De auto's hebben een probleem met de rembekrachtiger.

Volgens BMW kan in zeldzame gevallen de olietoevoer naar een onderdeel van de rembekrachtiger worden onderbroken. Daardoor werkt de bekrachtiger niet naar behoren. De auto remt nog wel maar de bestuurder moet veel harder op het rempedaal trappen.

Het gaat om modellen die zijn gebouwd tussen juni 2012 en augustus 2013 met vier cylinders en een twee liter benzinemotor. Daaronder vallen onder meer de 3-serie, de 5-serie, de X1 en X3 en het sportmodel de Z4.

Nederland

In Nederland gaat het om 1800 voertuigen. De eigenaren worden benaderd door BMW en kunnen hun auto kostenloos laten inspecteren en repareren.

Mocht de bekrachtiger het tijdens het rijden begeven dan raadt BMW de bestuurders aan de auto aan de kant te zetten en de wegenwacht te bellen.

Vorige week werd bekend dat BMW 140.000 auto's in de Verenigde Staten en Canada terugroept vanwege een probleem met de remlichten. Gisteren kwamen daar nog eens 76.000 auto's in China bij vanwege hetzelfde probleem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl