Nieuwe ploeg redt deel Vacansoleil

Hilaire van der Schueren»
Hilaire van der Schueren ANP

Een nieuwe Waalse wielerploeg redt de carrières van een aantal Vacansoleil-DCM-renners. Ploegleider Hilaire van der Schueren heeft met het bedrijf Wanty een overeenkomst bereikt.

Voor 1 oktober moesten nieuwe ploegen het papierwerk insturen naar de UCI. "Een chauffeur heeft vanochtend de papieren overhandigd aan de UCI", zegt de Belgische ploegleider van Vacansoleil tegen de NOS.

Twintig van de 29 Vacansoleil-renners hadden tot vandaag nog geen ploeg voor 2014. "Maar pas op, ik kan niet iedereen meenemen."

Hoogerland, De Gendt

Van der Schueren gaf al vijftien namen door aan het UCI. "Het wordt een procontinentale ploeg van 20 tot 25 renners. Wanty wordt hoofdsponsor. Er is ook een tweede sponsor gevonden, maar die maken we nog niet bekend."

De Belg wilde nog niet alle namen prijsgeven. "Met Björn Leukemans heb ik een akkoord. Hij tekent vandaag of morgen. Ik weet niet hoe ver Johnny (Hoogerland, red.) is. Hij was in gesprek met Alonso, Astana en Lampre. Maar Johnny gaat me na aan het hart. Ik spreek hem morgen."

Andere toprenners als Thomas de Gendt, Marco Marcato en Juan Antonio Flecha hebben ook nog geen nieuwe ploeg. "De Gendt? Dat zal te duur zijn. Marcato zou meegaan, maar hij kreeg een verbeterde aanbieding van Cannondale. Daar zet hij zijn handtekening. Flecha heeft mij verleden week gebeld. Hij zou graag nog een jaar fietsen en hij zou dat graag bij mij doen."

Van Hummel had contract met Alonso

Met Kenny van Hummel is nog geen contact geweest. "Hij had al een overeenkomst met Alonso", verwijst Van der Schueren indirect naar het afketsen van de deal tussen Euskaltel en Formule 1-coureur Fernando Alonso.

De Belg neemt een aantal renners over van de ploeg Accent.Jobs-Wanty (onder wie Jempy Drucker) en is met Romain Feillu en Tomasz Marczynski nog in onderhandeling. De Belg Frederik Veuchelen en de Italiaan Mirko Selvaggi maken met Van der Schueren de overstap van Vacansoleil naar Wanty.

Daarnaast neemt de 65-jarige ploegbaas "graag talenten als Wesley Kreder, Bert-Jan Lindeman, Maurits Lammertink en Wouter Mol mee. Pas op, ze hebben echter nog geen contract. Maar ze liggen me nauw aan het hart."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 22 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1072 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 22 keer afgespeeld

Meer video en audio