NOS NieuwsAangepast

Politie zet 340 man in bij drugsactie

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een grote actie gehouden tegen drugscriminaliteit en witwassen. Op tientallen plaatsen is huiszoeking gedaan. Daarbij zijn tien verdachten aangehouden en 31 woningen en bedrijven doorzocht.

De aanhoudingen en doorzoekingen waren onder meer in Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen. Daarbij is onder meer beslag gelegd op drugs, vuurwapens, luxe auto's en 200.000 euro aan contant geld. Ook in Duitsland en België zijn panden doorzocht.

Hoofdverdachte

Op verzoek van het OM in Nederland is op Bonaire een man van 68 opgepakt die wordt beschouwd als hoofdverdachte. Twee woningen op het Caribische eiland zijn doorzocht. Politiemensen hebben daar vuurwapens, auto's, sieraden en geld in beslag genomen.

In een berging bij een woning in Eindhoven vonden rechercheurs grondstoffen om amfetamine te maken. De totale straatwaarde van de gevonden drugs is ongeveer 6 miljoen euro, zegt het OM.

Aan de actie deden 300 politiemensen mee en 40 militairen die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimten.

Drugsbende

Het politieonderzoek naar de drugsbende loopt sinds vorig jaar. Er is nauw samengewerkt met politie- en justitiediensten in Duitsland, België en op Bonaire. Het onderzoek richt zich op de handel in cocaïne, hasj en grondstoffen voor de productie van xtc.

De opgepakte verdachten kwamen volgens het OM in het verleden al vaker naar voren in onderzoeken naar georganiseerde misdaad. "Zij wisten zich in het verleden zo goed af te schermen dat ze niet konden worden aangehouden. Enkele verdachten hebben wel een uitgebreid strafblad", meldt het Landelijk Parket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl