NOS VoetbalAangepast

Verbazing en berusting bij Verbeek

Gertjan Verbeek noemt zijn ontslag bij AZ "een verrassing", maar beseft tevens dat de relatie met de selectie na drie jaar vertroebelde. De directie van AZ deelde zondagochtend het nieuws mee aan de trainer en vervolgens de spelers.

"Wel vreemd dat ik zelf weinig heb gemerkt van onrust onder de spelers. Ik heb het niet zo ervaren, daarom kwam het ontslag voor mij ook als een verrassing", meldde Verbeek in een eerste reactie.

De directie van AZ kwam vrijdag bij Verbeek met de mededeling dat er onvrede was. "Zij maakten zich ernstige zorgen over de geluiden die uit de spelersgroep kwamen. Ik wilde vooral duidelijkheid voor iedereen. Als iets is uitgewerkt, dan is het ook klaar. We moeten niet met ruzie uit elkaar gaan."

"Geen makkelijk karakter"

Hij steekt de hand in eigen boezem. "Ik heb niet het makkelijkste karakter. En ik heb een bepaalde manier van leiding geven. Mijn wijze van werken is blijkbaar uitgewerkt."

De verstoorde relatie met de spelers was eerder aan de orde gekomen. Vorig seizoen presteerde AZ wisselvallig en moest het zelfs vechten om de nacompetitie te ontlopen. "De groep heeft wel eens dingen met mij besproken. Zij hadden het idee dat we steeds minder op een lijn kwamen te zitten. Niet direct op voetbalgebied, meer in onze relatie."

Verwijt

"Als ik iemand iets verwijt, dan verwijt ik het mezelf. Omdat ik misschien te weinig buigzaam ben geweest en te weinig invoelend vermogen heb gehad. Maar laat duidelijk zijn dat dit ontslag voor mij hard aankwam."

De trainer heeft lovende woorden voor de directie. "Zij waren in staat om met mij te discussiëren. De spelers hadden daar meer moeite mee."

Als het aan Verbeek had gelegen was hij nog even doorgegaan. "Ik had zelf nog wel vertrouwen. Jammer dat we dit seizoen niet kunnen afmaken. Er zit wel degelijk kwaliteit in de groep, dat hebben we gisteren tegen PSV (2-1) ook gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl