NOS VoetbalAangepast

Stewart: konden niet meer verder

AZ geeft "het gebrek aan chemie" als reden voor het ontslag van Gertjan Verbeek. Technisch directeur Earnest Stewart zegt tijdens de ingelaste persconferentie: "We hebben meerdere signalen dat de chemie tussen spelers en trainer zodanig verstoord was dat we niet meer verder kunnen."

De relatie tussen spelers en trainer is al langere tijd niet goed. "Door de jaren heen zijn dingen gebeurd die niet tegen te houden zijn. Samenwerking blijkt niet meer mogelijk, want het vertrouwen is geschaad."

De redelijke resultaten van AZ dit seizoen, met als hoogtepunt de knappe 2-1 zege op PSV zaterdagavond, zijn niet genoeg voor de directie van AZ. Stewart: "Het gaat om het proces, niet om het resultaat. Wij vonden dat het zo ver was gekomen dat we actie moesten ondernemen."

Martens

Maarten Martens bevestigt de woorden van Stewart, maar wil geen voorbeelden geven. "Bepaalde zaken liepen niet meer zo soepel als iedereen het wilde. Deze trainer heeft in al die jaren heel veel doelstellingen gehaald, maar deze club kijkt verder."

Martens heeft Verbeek direct na zijn ontslag opgezocht. "Ik heb hem de hand geschud. Hij reageerde op een goede manier. Hij zei: als er binnen de organisatie niet voldoende vertrouwen is, moet daar wat mee gedaan worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl