Verbeek ontslagen bij AZ

Gertjan Verbeek»
Gertjan Verbeek Pro Shots

Een dag na de 2-1 zege op PSV heeft AZ trainer Gertjan Verbeek op straat gezet. Verbeek had in Alkmaar nog een contract tot 2015.

In een eerste persbericht meldt AZ dat de club geen basis voor een verdere samenwerking ziet vanwege een gebrek aan chemie tussen spelersgroep en hoofdtrainer.

Gesprekken

De afgelopen week voerde de directie van AZ gesprekken met de spelers. Deze gaven aan al enige tijd ontevreden te zijn over de aanpak van de trainer.

"Misschien is de houdbaarheidsdatum met mijn persoonlijkheid tegenwoordig iets sneller verlopen", zei Verbeek in een eerste reactie. "Wel vreemd dat ik zelf weinig heb gemerkt van onrust onder de spelers. En de resultaten zijn goed. Ik wens de volgende trainer veel succes."

Aan het einde van het vorige seizoen werd er ook al gesproken over de relatie tussen trainer en spelers. Door de bekerwinst en het vertrek van een aantal bepalende spelers werden er toen geen consequenties aan verbonden.

Sterke start

AZ is de competitie goed begonnen en staat momenteel op de vierde plaats. In de Europa League plaatste AZ zich voor de groepsfase en won het zijn eerste duel (0-1 zege bij Maccabi Haifa).

Verbeek was sinds de zomer van 2010 werkzaam in Alkmaar. In drie seizoenen kwalificeerde hij zich met AZ drie keer voor Europees voetbal.

Voor Verbeek bij AZ de opvolger werd van Dick Advocaat, was hij trainer van Heracles Almelo (in twee periodes), sc Heerenveen en Feyenoord. Bij de Rotterdamse club werd hij al na een half jaar ontslagen, omdat de spelersgroep geen vertrouwen meer in hem had.

FC Twente

In februari werd er in Alkmaar gevreesd voor het vertrek van de trainer. Na het ontslag van Steve McClaren bij FC Twente werd Verbeek genoemd als een van de kandidaten voor het trainerschap in Enschede.

In een interview met de NOS solliciteerde hij openlijk naar deze functie. "Toen ik ooit bij Heerenveen voetbalde, was ik een 100% Twente-supporter."

Deel deze pagina

Video

  • video Stewart: gebrek aan chemie Verbeek De persconferentie van technisch directeur Ernest Stewart van AZ na het ontslag van trainer Gertjan Verbeek.
  • video Martens: Verbeek reageerde goed De reactie van AZ-aanvoerder Maarten Martens tijdens de persconferentie over het ontslag van trainer Gertjan... Verbeek.
  • video "Tweede keer dat ik trainer ontsla" Een reactie van Toon Gerbrands na het ontslag van trainer Gertjan Verbeek bij AZ. Joep Schreuder liep de... algemeen directeur van AZ tegen het lijf bij het stadion van AZ.

Audio

  • "Pastoor zou Verbeek kunnen opvolgen" Gertjan Verbeek is door AZ op straat gezet, vanwege de verslechterde relatie met de spelersgroep. Arno Vermeulen licht het vertrek... van de trainer toe in het Radio 1 Journaal.

Video en Audio

Meer video en audio