NOS NieuwsAangepast

"Griekenland blijft politiek stabiel"

De Griekse minister Stournaras van Financiën zegt dat de Griekse politiek niet instabiel zal worden, ook niet na de arrestatie van de leider van de Gouden Dageraad.

De extreem-rechtse politieke partij dreigde eerder deze week zich terug te trekken uit het parlement als het justitie-onderzoek naar leden van de partij niet wordt stopgezet. Gouden Dageraad heeft 18 van de 300 zetels in het Griekse parlement. Het vertrek van de partij zou verkiezingen in een aantal districten betekenen.

Vandaag zijn behalve partijleider Michaloliakos ook drie andere parlementariërs van Gouden Dageraad aangehouden. Ze worden verdacht van criminele activiteiten en het opzetten van een criminele organisatie.

Bekentenis moord

Het onderzoek naar Gouden Dageraad kwam op gang na de moorden op een linkse rapper en een migrant. De partij zegt niets met de moorden te maken te hebben, maar een aanhanger van de Gouden Dageraad heeft de moord op de rapper bekend.

De Griekse minister Athanassiou van Justitie verzekerde de opgepakte politici er vandaag van dat ze een eerlijk proces zullen krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl