NOS NieuwsAangepast

6500 Oad-reizigers in buitenland

6500 mensen zijn op dit moment in het buitenland op vakantie via de failliete reisorganisatie Oad. 2700 van hen zitten in Turkije, zo hebben de curatoren bekendgemaakt.

Veel reizigers melden problemen met de hotels waar ze verblijven. Die willen dat ze contant betalen voor hun verblijf. Oad en de Stichting Garantiefonds Reisgelden raden iedereen af zelf te betalen. Sommige hotelhouders dwingen hun gasten echter om te betalen, op straffe van een gedwongen vertrek.

Geannuleerd

Vanwege de problemen met de hotels ontraadt Oad zijn klanten om nu nog te vertrekken naar hun vakantiebestemming. Alle vakantiereizen op de langere termijn zijn geannuleerd en nieuwe boekingen kunnen niet worden gemaakt.

Ook kunnen Oad-reizigers niet meer vertrekken vanaf Groningen Airport Eelde. Het vliegveld zegt op zijn website dat er sinds vandaag geen Oad-passagiers meer kunnen worden ingecheckt.

Oad-gasten zijn nog wel welkom in Disneyland. Het park zegt dat Oad-klanten die een overnachting in een hotel van Disney hebben geboekt gewoon kunnen komen. Wel moeten ze voor eigen vervoer zorgen.

Klanten van Oad die nu problemen hebben op hun vakantiebestemming, kunnen contact opnemen met een noodnummer van Oad. Dat is: +31548377112.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl