NOS NieuwsAangepast

"Libor-schikking Rabobank nabij"

Rabobank gaat mogelijk volgende maand een schikking treffen in de Libor-affaire. Dat meldt The Financial Times.

Het schikkingsbedrag zal minder zijn dan de 390 miljoen pond, oftewel 466 miljoen euro, die Royal Bank of Scotland in februari moest neertellen, aldus de krant. De schikking zal worden gedaan met Amerikaanse, Britse en Nederlandse autoriteiten.

In februari meldde persbureau Bloomberg dat de boete voor Rabobank 330 miljoen euro zou bedragen.

Rabobank heeft verschillende werknemers geschorst en betaalt de juridische kosten van ten minste twee personen, aldus de krant.

Geen commentaar

Rabobank wil geen commentaar geven. Bij de halfjaarcijfers maakte de bank bekend een voorziening te hebben getroffen in verband met de affaire. Hoe hoog de voorziening is, wil het bedrijf niet zeggen. Rabobank heeft steeds aangegeven te hopen dat de kwestie in 2013 is afgerond.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank wil evenmin reageren.

Manipulatie

Rabobank wordt verdacht van het manipuleren van de Liborrente. Die gebruiken banken onderling bij het vaststellen van de rente voor onder meer leningen. De Rabobank is de enige Nederlandse bank die in het panel van banken zat dat de Liborrente vaststelde.

Deze week kreeg het Britse effectenhuis ICAP nog een boete van 66 miljoen euro vanwege manipulatie van de Libor-rente. Eerder kregen de Zwitserse bank UBS (1,2 miljard euro) en de Britse banken RBS (453 miljoen euro) en Barclays (360 miljoen euro) al forse boetes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl