NOS VoetbalAangepast

Feyenoord te sterk voor Dordrecht

Feyenoord heeft ten koste van FC Dordrecht de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker gehaald. De Rotterdammers wonnen thuis met 3-0 van de koploper in de Jupiler League.

Het Rotterdamse overwicht leverde voor de pauze slechts één treffer op; Graziano Pellè trof van dichtbij doel op aangeven van Lex Immers, waarbij de bal onbedoeld ook de arm van de Italiaan beroerde. Beide Feyenoorders hadden eerder, net als Ruben Schaken, al verzuimd de score te openen. Rihairo Meulens was voor rust namens Dordrecht het dichtst bij succes; zijn schot zeilde net naast.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Schaken de score na zich op rechts vrij te hebben gespeeld. Lat en paal stonden de 3-0 nog in de weg bij inzetten van Samuel Armenteros en Pellè. In de extra tijd had Armenteros alsnog succes.

Hamstringblessure Mathijsen

Bij Feyenoord was Sven van Beek in de rust in het veld gekomen voor Joris Mathijsen, die last had van zijn hamstring. Volgens trainer Ronald Koeman zou het competitieduel met ADO den Haag van komend weekeinde wel eens te vroeg kunnen komen voor de ervaren verdediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl