NOS VoetbalAangepast

Ajax ontsnapt aan bekerblamage

Ajax is in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi langs de rand van de afgrond gegaan. FC Volendam sleepte een verlenging uit het vuur, kwam daarin zelfs op voorsprong, maar de Jupiler League-club kon uiteindelijk net niet stunten en verloor in Amsterdam met 4-2.

Na de minuut stilte ter nagedachtenis van de vorige week donderdag overleden Volendamse oud-Ajacied Gerrie Mühren werd er in de Arena afgetrapt. Even leken er hogere machten aan het werk, want na de openingstreffer van Lucas Andersen in het eerste bedrijf schoot neef Robert Mühren de gasten na rust naar 1-1. In de afgedwongen verlenging zette hij Volendam ook nog eens op voorsprong.

Ajax kwam echter snel weer langszij via een rake vrije trap van Lasse Schöne. De eredivisionist ontsnapte vervolgens aan een afgang dankzij Danny Hoesen en opnieuw Schöne.

"Overal kippenvel"

Robert Mühren kon ondanks de uitschakeling terugkijken op een onvergetelijke avond in de Amsterdam Arena. Twee treffers, waarvan de eerste in de 67ste minuut, precies de leeftijd die zijn oom Gerrie bij leven haalde. "Wie had dat durven dromen. Ik vond het een prachtige avond."

De minuut stilte voor aanvang van het duel, de mooie spandoeken, het was een waardig eerbetoon aan zijn oom, vond neef Robert. "Ik droeg ook de aanvoerdersband en daar was ik erg blij om. En dan twee keer scoren... Het moest zo zijn, denk ik. Vooral na die eerste besefte ik even niet wat er gebeurde. Ik had overal kippenvel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl