NOS NieuwsAangepast

Ik heb geboekt bij Oad. Wat nu?

Door het faillissement mag Oad officieel geen reizigers meer vervoeren. De curatoren zijn samen met Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) op zoek naar oplossingen voor de klanten van Oad.

Opgelet: Deze informatie wordt niet meer geüpdate sinds donderdag 26 september. Check Oad.nl voor de laatste informatie.

U verblijft nu met Oad in het buitenland

De curator zoekt samen met de SGR naar een oplossing om iedereen thuis te brengen. U wordt aangeraden de website van Oad goed in de gaten te houden. In het geval van dringende problemen kunnen Oad klanten bellen met 0548-377112 en SRC-Cultuurreizen klanten met 050-31 23123.

U heeft een reis geboekt bij Oad voor vrijdag 27 september

Alle busreizen op vrijdag 27 september met Oad (dagtocht, excursiereis, Disney-bus of busverhuur) gaan door. SRC-Cultuurreizen die vertrekken op vrijdag 27 september gaan ook door.

Voor de Oad-reizen met Transavia op vrijdag 27 september en later is nog geen duidelijkheid.

Alle andere Oad-reizen gaan niet door. Een woordvoerder van de SGR zegt dat deze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun geld. De mensen die een reis bij Oad hebben geboekt en betaald krijgen hun geld terug of krijgen een vervangende reis aangeboden.

U heeft een reis geboekt voor zaterdag 28 september en later

Oad bekijkt van dag tot dag of deze reizen nog kunnen doorgaan. U wordt aangeraden de website van Oad goed in de gaten te houden. Mocht uw reis niet doorgaan, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw geld. U krijgt een vervangende reis aangeboden of u kunt een schadeclaim indienen via de website van de SGR.

U zou op woensdag 25 september hebben gereisd met Oad

Alle reizen die op woensdag 25 september, de dag van het faillissement, zouden vertrekken, zijn na het faillissement geschrapt. U kunt via de website van SGR een schadeclaim indienen.

U wilt nog gaan boeken bij Oad

Nieuwe boekingen worden tot nader order nog gewoon aangenomen door Oad. Op de website van Oad staat dat de aanbetalingen die voor die reizen worden gedaan, door de curator worden terugbetaald als de reis niet doorgaat.

De SGR adviseert juist geen aanbetalingen meer te doen aan Oad. De organisatie garandeert geen betalingen die na 25 september worden gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl