NOS NieuwsAangepast

Bergers en bomhonden in Westgate

Bergingwerkers zijn in het deels ingestorte winkelcentrum Westgate in Nairobi aan het zoeken naar meer slachtoffers van de terreuractie, die gisteravond door Keniaanse veiligheidstroepen werd beëindigd.

Kenia krijgt bij het bergen van de slachtoffers hulp van forensische experts uit Israël, Groot-Brittannië en de VS. Medewerkers van de explosieven opruimingsdienst zijn in het winkelcentrum met speurhonden op zoek naar boobytraps.

Rode Kruis

Het dodental van de aanval door islamitische terroristen van al-Shabaab staat nu op 61 burgers en zes militairen. Naar verwachting zal dat aantal nog oplopen, omdat er volgens het Rode Kruis nog meer dan zestig personen zijn vermist.

Al-Shabaab zegt dat er nog 137 gegijzelden onder het puin liggen. Iemand die zegt dat hij namens al-Shabaab spreekt, schrijft dat op Twitter.

Ook zegt al-Shabaab dat de politie gifgas heeft gebruikt om de gijzelaars te overmeesteren. Een woordvoerder van de Keniaanse regering ontkent de beweringen en zegt dat het officiële dodental 61 blijft.

De slachtoffers van de terreuractie worden tot en met vrijdag herdacht tijdens een periode van nationale rouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl