NOS NieuwsAangepast

Vroege motie Wilders verworpen

Meteen aan het begin van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer heeft PVV-leider Wilders een motie van wantrouwen ingediend tegen het kabinet.

Over de motie werd onmiddellijk gestemd en hij werd verworpen. Behalve de PVV stemden ook de SP en de Partij voor de Dieren voor.

Ongebruikelijk

Volgens Wilders verergert het kabinet de crisis en heeft het geen vertrouwen meer bij de bevolking. Het is zeer ongebruikelijk om al zo snel in het debat een motie van wantrouwen in te dienen.

SP en Partij voor de Dieren hadden kritiek op de timing van de motie, maar omdat ze het er inhoudelijk mee eens zijn, steunden ze hem wel.

Handtekeningen

Wilders bood het kabinet duizend handtekeningen aan van mensen die de petitie van de PVV tegen het kabinet hebben getekend. Volgens Wilders hebben in totaal 122.000 mensen getekend.

De stapels papieren met al die handtekeningen liggen op karren buiten de vergaderzaal in de Kamer.

Afbraakkabinet

Wilders zei verder dat Nederland schoon genoeg heeft van het "afbraakkabinet" en van de belastingverhogingen.

Hij benadrukte dat VVD en PvdA in de peilingen tientallen zetels verliezen. "Als PvdA-leider Samsom zo doorgaat, past de hele PvdA-fractie in één JSF-toestel." Wilders zei dat Nederland in een vertrouwenscrisis zit en dat premier Rutte al zijn verkiezingsbeloften heeft gebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl