NOS NieuwsAangepast

Kenia: controle over winkelcentrum

De Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken meldt dat veiligheidstroepen alle verdiepingen van het winkelcentrum in Nairobi in handen hebben. Hij kan niet zeggen of er nog terroristen van de islamitische beweging al-Shabaab binnen zijn.

"De terroristen kunnen zich verstopt hebben in enkele winkels, maar we hebben alle verdiepingen nu in handen", heeft minister Ole Lenku van Binnenlandse Zaken aan de BBC laten weten. "Ze kunnen geen kant meer op."

Uitgekamd

Bij het uitkammen van de verschillende verdiepingen zouden drie terroristen zijn gedood. Het is niet bekendgemaakt of er gijzelaars zijn bevrijd bij de actie. Volgens Ole Lenku is het onwaarschijnlijk dat er nog ergens gijzelaars worden vastgehouden.

Persbureau Reuters meldde vanochtend na de opmerkingen van de Keniaanse minister dat er opnieuw schoten zijn gehoord bij het winkelcentrum. Details over de nieuwe schietpartij ontbreken nog.

Nederlandse

Keniaanse troepen begonnen gistermiddag aan een derde aanval op de terroristen in het winkelcentrum. Gisteren zei een regeringsfunctionaris ook al dat veiligheidstroepen het gebouw volledig onder controle hadden, maar even later bleek dat niet het geval.

De terroristen van al-Shabaab bestormden het winkelcentrum zaterdagmiddag. Bij de aanval kwamen volgens het Keniaanse Rode Kruis zeker 62 mensen om het leven, onder wie een Nederlandse vrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl