NOS NieuwsAangepast

OM:12 jr voor lustmoord bejaarde

Tegen een 20-jarige man die in Amsterdam een vrouw van 91 zou hebben verkracht en vermoord is 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man de hoogbejaarde vrouw verkracht en daarna gewurgd.

De verdachte woonde naast het slachtoffer. Vorig jaar mei liet de vrouw hem nietsvermoedend binnen toen hij bij haar voor de deur stond. Het OM zegt dat de verdachte seks met de vrouw wilde voordat hij zelfmoord zou plegen.

Het OM gaat ervan uit dat de verdachte de vrouw heeft verkracht voordat hij haar wurgde. Dat heeft de verdachte zelf verklaard, al heeft hij in een andere verklaring gezegd dat hij haar pas verkrachtte toen hij haar al gedood had. Het OM houdt vast aan de eerste verklaring.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens de man van 20 wilde hij die dag seks en wilde hij daarvoor niet te ver reizen. Op zijn computer vond de politie afbeeldingen en filmpjes van seks met bejaarden.

Deskundigen beschouwen de verdachte als verminderd toerekeningsvatbaar. Desondanks vindt de officier van justitie een hoge straf gepast.

De advocaat van de verdachte wil dat haar cliënt volgens jeugdstrafrecht wordt veroordeeld, omdat zijn emotionele leeftijd volgens haar lager is dan zijn kalenderleeftijd.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl