NOS NieuwsAangepast

'Breaking Bad' scoort bij Emmy's

Een terminaal zieke schoolleraar die zijn heil zoekt in de duistere onderwereld van de drugshandel, dat is het recept voor de beste dramaserie op tv. De serie 'Breaking Bad', die na vijf seizoenen zijn einde nadert, kreeg vannacht de belangrijkste Emmy Award uitgereikt. Beste bijrol was voor Anna Gunn, die de vrouw van leraar Walter White speelt.

Beste comedyserie was 'Modern Family', de show over drie onorthodoxe gezinnen die samen één familie vormen. De serie mocht de prijs voor het vierde opeenvolgende jaar in ontvangst nemen. Zowel oude bekende als nieuwe programma's kregen Emmy's uitgereikt.

HBO

Grote winnaar was de Amerikaanse betaalzender HBO, die zeven Emmy's in de wacht sleepte. Drie Emmy's gingen naar de HBO-film 'Behind the Candelabra', voor regisseur Steven Soderbergh, acteur Michael Douglas en beste tv-film.

De acteurs Jeff Daniels ('The Newsroom'), Bobby Cannavale ('Boardwalk Empire') en Julia Louis-Dreyfus en Tony Hale (beiden 'Veep') haalden de overige vier Emmy's binnen voor HBO. De betaalzender nam 108 van de meer dan 500 nominaties voor zijn rekening.

Netflix

Nieuwkomer Netflix, dat zijn programma's via internet aanbiedt, moest het met aanzienlijk minder prijzen doen. Toch is het bijzonder dat de video-aanbieder in de prijzen viel, want voor het eerst ging er een Emmy naar een serie ('House of Cards') die een heel seizoen in één keer via internet aanbood. David Fincher won voor zijn regie.

Nederlands succes was er voor John de Mol, die een Emmy in de wacht sleepte voor zijn programma 'The Voice' in de categorie Outstanding Reality Competition Program.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl