NOS VoetbalAangepast

"Dit was de laatste fout van Vermeer"

Ajax-keeper Kenneth Vermeer heeft zondagmiddag zijn laatste fout van het seizoen gemaakt. Dat zei Ronald Waterreus zondagavond aan tafel bij NOS Studio Voetbal.

Voor de duidelijkheid: Waterreus verwacht niet dat Vermeer vanaf nu perfect zal gaan spelen. Hij gaat er vanuit dat Frank de Boer de keeper niet meer opstelt na zijn beslissende fouten tegen PSV.

"Hij was niet de slechtste speler op het veld", zei Waterreus, die dacht dat er misschien wel zeven veldspelers slechter presteerden dan de doelman. "Maar je bent keeper bij een topclub en dan word je hierop afgerekend. Dit is zijn laatste fout dit jaar." Waterreus verwacht dat de vorig jaar aangekochte tweede keeper, Jasper Cillessen, vanaf nu het Ajax-doel verdedigt.

Adriaanse zou Vermeer laten staan

Een van de andere tafelgasten op zondag, Co Adriaanse, hoopt dat De Boer Vermeer niet afrekent op zijn fouten. "Ik zou hem laten staan", zei hij. "Als je hem nu passeert, is het voorbij."

Ook Bert van Marwijk, die aan het begin van de uitzending uitgebreid inging op zijn akkoord met HSV, sprak zijn steun uit voor de international: "Ik vind Vermeer een spectaculaire keeper." Toch zou Vermeer niet meer Van Marwijks eerste keus zijn. "Ik had allang voor Cillessen gekozen."

De tafelgasten waren het overigens allemaal over één ding eens: niet Vermeer lag aan de basis van de 4-0 uitslag in Eindhoven, maar het goede spel van PSV; de nieuwe koploper van de eredivisie.

Luuk de Jong en Ajax

"Luuk de Jong had heel goed bij Ajax gepast", aldus Adriaanse. De broer van Siem de Jong, die momenteel bij Borussia Mönchengladbach speelt, was volgens Adriaanse voor relatief weinig geld naar Amsterdam gekomen, juist omdat hij graag met zijn broer samen zou spelen.

"Bovendien hadden ze Dusan Tadic moeten kopen", zei Adriaanse over Ajax. Hij vindt de Serviër met afstand de beste buitenspeler van Nederland. Zeker in combinatie met Luuk de Jong had hij een goed koppel kunnen vormen voor de Amsterdammers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl