Ruime zege FC Twente bij Heracles

FC Twente heeft een 3-0 zege geboekt bij Heracles Almelo. De derby lag na de rust even stil toen boze Heracles-fans het veld dreigden te betreden.

Heracles zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar, maar ging toch rusten met een achterstand; Rasmus Bengtsson kopte uit een pass van Quincy Promes raak. Aan de andere kant kregen Bryan Linssen en Ben Rienstra kansen, maar Twente haalde, ondanks soms onzeker keepen van Nick Marsman, schadevrij de pauze.

Mark Uth was na rust met een pegel op de lat dicht bij de gelijkmaker. De Enschedeërs beslisten de wedstrijd via Kyle Ebecilio, die ongehinderd binnenkopte, en een benutte strafschop van Dusan Tadic nadat Youness Mokhtar was neergegaan in een duel met Milano Koenders.

Jansen mondjesmaat tevreden

"Het was lastig, vooral in het eerste deel van de wedstrijd. We kwamen maar moeizaam onder de druk van de tegenstander vandaan. We wisten de bal niet vast te houden. Echt goed was het niet", vond Twente-trainer Michel Jansen.

De zege gaf wel een goed gevoel. "Een mooie individuele actie van Quincy Promes stond aan de basis van de openingstreffer. Toch bleef het moeizaam voor ons. Pas nadat de ruimtes groter werden, kwamen we er meer uit. Daardoor konden we uiteindelijk toch verder uitlopen.''