NOS NieuwsAangepast

Samsom:vandaag geen JSF-besluit

De PvdA-Kamerleden zullen vandaag niet besluiten of zij de aankoop van Joint Strike Fighters steunen. Dat zei partijleider Samsom voor aanvang van een extra fractievergadering die rond 10 uur is begonnen.

"We kunnen pas een besluit nemen als alle informatie compleet is en de Algemene Rekenkamer heeft gisteren laten weten dat dat nog niet het geval is", aldus Samsom.

Onrust

De PvdA-voorman zegt dat het besluit kan worden genomen "zodra het kabinet iets heeft geleverd". Op de ledenraad van de PvdA morgen in Zwolle zal hij dezelfde boodschap overbrengen.

In de PvdA-fractie bestaat onrust over het besluit om 37 JSF's te kopen dat het kabinet op Prinsjesdag naar buiten bracht. De Kamerleden hebben nog niet besloten of zij dit willen steunen.

'Krentenbolletjes'

Voorafgaand aan de vergadering hielden zij zich allemaal op de vlakte over de uitkomst van de vergadering. "U zult het horen, we gaan eerst met elkaar in gesprek", zei Kamerlid Servaes bijvoorbeeld.

"Ik heb m'n krentenbolletjes meegenomen", meldde zijn collega Hoogland, "want je weet nooit hoe lang het gaat duren. We gaan goed overleggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl