NOS NieuwsAangepast

Leger jaagt op "terroristen" Caïro

In een dorp buiten Caïro is bij vuurgevechten tussen het leger en de politie met gewapende groepen zeker één agent gedood. De confrontaties zijn in het district Kerdasah.

Leger en politie maken jacht op mensen die elf agenten hebben gedood tijdens de rellen die volgden op het afzetten van president Morsi in juli. Ook zijn ze op zoek naar verdachten van het in brand steken van politiebureaus. Het bureau in Kerdasah werd vorige maand nog aangevallen, onder meer met raketwerpers.

Het leger zegt dat de operatie bedoeld is om Kerdasah te zuiveren van terroristen. Militairen en agenten gaan van deur tot deur op zoek naar 140 verdachten. Zeker 32 mensen zijn al aangehouden.

Bommen in metro

Leger en politie hebben de controle overgenomen en een uitgaansverbod ingesteld. De veiligheidsdiensten gebruiken onder meer traangas.

Elders in de Egyptische hoofdstad werden twee bommen onschadelijk zijn gemaakt die in de metro waren verstopt. Het metronetwerk werd daarvoor tijdelijk deels stilgelegd. De bommen werden gevonden op zo'n 100 meter afstand van het Helmeyet el-Zaytoun station in het noordoosten van de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl