NOS SportAangepast

Huizing beter dan Woods

Daan Huizing is dit jaar de beste golfer van de wereld. Hij is zelfs beter dan Tiger Woods. Tenminste, als je kijkt naar de gemiddelde score die de 22-jarige Soester tot dusver kan overleggen.

De jonge prof, die dit weekeinde in Charkov zijn tweede opeenvolgende toernooi op de Challenge Tour won, heeft een score van 68,39 slagen per ronde. Dat is beter dan die van Richard Sterne, de leider van de Europese Tour met 69,94 slagen en zelfs beter dan golficoon Woods, die de Amerikaans PGA-tour aanvoert met een gemiddelde van 68,87.

Zondag kan Huizing op het Kazachstan Open geschiedenis schrijven door als eerste speler op de Challenge Tour drie toernooien op rij te winnen. Het gaat snel met onze landgenoot, maar zelf wil hij niet al te lang stilstaan bij zijn indrukwekkende statistieken.

"Daar houd ik me niet mee bezig. Ik vergelijk me helemaal niet met de jongens die op de grote tours spelen. Die zijn al zo veel verder dan ik", liet Huizing weten op de website van de Europese Tour.

"Ik wil gewoon relaxed spelen en genieten van mijn spel, want het gaat inderdaad erg lekker. Maar ik leg mezelf geen druk op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl