NOS NieuwsAangepast

Extra pur-onderzoek in Heerenveen

Tien bewoners van de Kruidenbuurt in Heerenveen moeten zich laten onderzoeken door een gespecialiseerde longarts, om vast te stellen of hun gezondheidsklachten worden veroorzaakt door purschuim. Dat adviseert de Friese GGD na onderzoek. De GGD kan niet uitsluiten dat de klachten het gevolg zijn van purisolatie in hun woning.

De GGD begon deze zomer op verzoek van de woningbouwvereniging WoonFriesland een onderzoek in de Kruidenbuurt. 47 bewoners van 29 woningen vermoeden dat hun verslechterde gezondheid het gevolg is van een grootscheeps isolatieprogramma van de woningen. Daarbij zijn onder meer de vloeren geïsoleerd met purschuim.

De GGD concludeert dat bij 37 bewoners de klachten niet zijn veroorzaakt komen door stoffen die vrijkomen bij purisolatie. Bij de tien anderen kan niet worden vastgesteld wat de oorzaak is. Daarom is volgens de GGD onderzoek door een longarts nodig.

Een bouwfysische inspectie van de woningen heeft uitgewezen dat de pur goed is uitgehard en een goede structuur heeft. Er zijn geen aanwijzingen dat er met de samenstelling of het aanbrengen van het schuim iets is misgegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl