NOS NieuwsAangepast

Migranten zwemmen Spanje binnen

Honderden Afrikaanse migranten zijn de grens van de Spaanse enclaves in Marokko overgestoken. De omheiningen rond Melilla en Ceuta waren niet bestand tegen de mensenmassa.

Volgens de Spaanse politie waren de migranten zeer gewelddadig. In Melilla ontstond een gat van veertig meter in de afrastering. Zeker tweehonderd mensen konden daardoor het dorp binnendringen. Ook lukte het tientallen mensen om Melilla zwemmend te bereiken.

Volgens Spaanse media bestormden de migranten juist vandaag Melilla omdat het een feestdag is. Het dorp hoort 516 jaar bij Spanje.

Grenspolitie

Een paar uur na het incident in Melilla gebeurde hetzelfde in Ceuta. Daar lukte het ruim negentig mensen om de grens over te steken, door naar het strand te zwemmen. Het is voor het eerst dat het op die manier lukte om de grens over te steken.

Ruim driehonderd migranten werden tegengehouden door de Spaanse en Marokkaanse grenspolitie. Die houdt de grensplaatsen de laatste maanden extra in de gaten.

Sommige Afrikanen willen zo graag naar Europa dat ze soms maanden rondhangen en wachten op een kans om de grens over te steken. De Spaanse autoriteiten willen de asielzoekers zo snel mogelijk weer de grens over zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl