NOS NieuwsAangepast

Daar zijn ze weer; de hoedjes!

Een belangrijke traditie op Prinsjesdag zijn de hoedjes. Vandaag zijn ze ook weer volop aanwezig.

Koningin Máxima draagt vandaag een goudkleurige hoed die goed past bij haar goudkleurige japon. Prinses Laurentien kiest voor een donkerblauwe japon en hoed.

Veel vrouwelijke politici dragen een hoofddeksel op Prinsjesdag, maar ook partners van mannelijke politici en zelfs kindjes dragen hoedjes. De dochter van PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester draagt een mutsje met hetzelfde patroon als de hoed van haar moeder.

Opvallende Thieme

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren heeft net als voorgaande jaren opvallende kleding aan. Ze draagt een jagerspak. Op haar jasje heeft ze gebroken geweertjes gespeld. Dat is het symbool van pacifisten.

De partner van Kamerlid Ton Elias heeft haar hoed afgestemd op het zwarte pak van Ton Elias. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft voor een hoofddeksel gekozen die uit verschillende kleuren blauw bestaat.

Kleuren

De vrouw van Geert Wilders kiest voor dezelfde kleuren als Jet Bussemaker. Wilders draagt een stropdas in dezelfde kleur. PVV-Kamerlid Fleur Agema draagt een paarse hoed, met daarop een grote donkerrode bloem.

Voorzitter van de Tweede Kamer Van Miltenburg draagt opvallend genoeg geen hoed. Ook minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is zonder hoed naar de Ridderzaal gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl