NOS NieuwsAangepast

Nieuwe orang-oetan in Apenheul

De Apenheul in Apeldoorn heeft er een nieuwe orang-oetan bij. Kevin, 31 jaar oud, komt over van een Berlijnse dierentuin om voor nageslacht te zorgen.

In de orang-oetangroep van de Apeldoornse dierentuin was behoefte aan een nieuwe leider nadat Karl vorig jaar op 52-jarige leeftijd was overleden. Na Karls overlijden heeft Amos (12) de leiding overgenomen.

Amos heeft zich volgens Frank Rietkerk, zoölogisch directeur van de Apenheul, nog niet helemaal ontwikkeld tot een volwassen orang-oetankerel, een zogenaamde wangplatenman. Hij heeft ook nog niet voor nakomelingen gezorgd.

Geen probleem

Omdat Kevin zich ook nog niet heeft voortgeplant, is het volgens Rietkerk goed nieuws voor de populatie orang-oetans als hij nageslacht krijgt.

Met de komst van Kevin zijn er twee wangplatenmannen in de Apenheul. Rietkerk denkt niet dat dat een probleem op gaat leveren: "Wij gaan die mannen nooit bij elkaar zetten. Ze kunnen in verschillende afdelingen van ons gebouw hun leven gaan leiden. Ik denk dat ze het niet geweldig leuk vinden om die andere kerel te zien, maar ik verwacht dat het gewoon goed zal gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl