NOS NieuwsAangepast

Snel succes na beelden steekpartij

De politie in Den Bosch heeft een man gearresteerd voor een steekpartij waarbij gisteravond iemand zwaargewond raakte. De arrestatie was enkele uren na een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant, waarin beelden van de steekpartij werden uitgezonden.

De steekpartij was zondagavond op een besloten feest in een café in Den Bosch. Het slachtoffer, een man van 28, belandde met meerdere zware steekwonden op de intensive care. De verdachte rende na de steekpartij weg, maar er waren wel camerabeelden van hem.

34-jarige Bosschenaar

De politie besloot in overleg met het Openbaar Ministerie om de beelden direct al de volgende avond op televisie te tonen, gezien de ernst van het misdrijf en de kans op herhaling. Na de uitzending werd de politie naar eigen zeggen bestookt met tips. De tips leidden snel naar de verdachte, een Bosschenaar van 34. Hij is vastgezet.

Het uitzenden van camerabeelden van misdrijven was onlangs nog onderwerp van discussie in verband met de schoppartij in januari in Eindhoven. De daders kregen lagere straffen omdat de rechter vond dat hun privacy door het uitzenden van de beelden was geschonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl