NOS SportAangepast

Cilic geschorst wegens doping

Marin Cilic is voor negen maanden geschorst wegens het overtreden van de dopingregels. De Kroatische tennisser werd in april positief bevonden bij een controle tijdens het ATP-toernooi van München.

De 24-jarige Cilic, die betrapt werd op het verboden middel nikethamide, staat momenteel 24ste op de wereldranglijst. Zijn schorsing is met terugwerkende kracht op 1 mei ingegaan, waardoor hij volgend jaar op 31 januari weer kan spelen.

De verboden stof zat in glucose-tabletten die bij een Franse apotheek waren gekocht. De internationale tennisbond ITF accepteerde de uitleg van Cilic dat hij niet de intentie had om daarmee zijn prestaties te verbeteren. Daarom is de straf relatief licht: voor overtreding van het dopingreglement staat een maximumstraf van twee jaar schorsing.

Resultaten geschrapt

De Kroaat won begin dit jaar nog het toernooi van Zagreb en haalde op Queen's de finale. Alle resultaten van Cilic sinds het toernooi van München worden door de tennisbond geschrapt. Het prijzengeld moet hij terugbetalen.

Cilic heeft aangekondigd tegen de schorsing in beroep te gaan bij het CAS, het tribunaal voor de sport in Lausanne.

Ook Troicki betrapt

In juli werd Viktor Troicki al geschorst door de ITF. De Serviër weigerde op het Masters-toernooi van Monte Carlo bloed af te geven voor een dopingtest. Troicki zit een schorsing van achttien maanden uit, maar ging vorige maand ook in beroep bij het CAS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl