NOS NieuwsAangepast

Agent doodt hulpzoekende man

Een agent in de Amerikaanse staat North Carolina, heeft een ongewapende zwarte man doodgeschoten die op hem afrende. De man was hoogstwaarschijnlijk op zoek naar hulp na een auto-ongeluk.

Rond half drie in de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een inwoonster van de stad Charlotte, die in een overwegend blanke buurt woont. Een zwarte man stond op haar voordeur te bonken. Toen agenten aankwamen, zagen ze de 24-jarige Jonathan Ferrell niet ver van het huis lopen. Hij rende op de politie af.

Gecrashte auto

Een van de agenten schoot vervolgens diverse keren op Ferrell, die ter plekke overleed. Later vond de politie in de omgeving de gecrashte auto van de man. Waarschijnlijk heeft Ferrell een ongeluk gekregen en is hij via de achterruit uit zijn auto geklommen en is hij op zoek gegaan naar hulp.

De agent is aangeklaagd voor doodslag. De politie zegt in een verklaring dat uit onderzoek is gebleken dat de agent in deze situatie zijn wapen niet had mogen gebruiken.

Paar vragen

De advocaat van de familie suggereert dat er sprake is van racisme. "Als Ferrell niet zwart of bruin was geweest, zouden ze hem dan niet eerst een paar vragen hebben gesteld voordat ze een kogelregen op hem afvuurden?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl