Benauwde zege FC Utrecht op RKC

FC Utrecht heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Op eigen veld werd RKC Waalwijk met 2-1 verslagen.

RKC zorgde in de openingsfase soms voor dreiging, maar daarna deelde Utrecht de lakens uit. Steve de Ridder scoorde voor rust twee keer; de Belg pikte de bal in beide gevallen op na inadequaat verdedigen en rondde knap af. De Ridder was dicht bij een hattrick, maar Jan Seda keepte kundig, ook bij kansen van Willem Janssen en Bob Schepers.

In de tweede helft veerde RKC op na de 2-1 van Rémy Amieux, die met een vrije trap de muur en de verbouwereerde Jeroen Verhoeven het nakijken gaf. Utrecht wankelde, zag Aurélien Joachim de paal raken en Verhoeven tot een save dwingen, maar bleef overeind.