AZ thuis te sterk voor Go Ahead

AZ heeft in Alkmaar met 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. De Deventenaren verstopten zich niet, maar over negentig minuten waren de betere kansen voor AZ.

AZ kende een sterke start, met schoten van Aron Johannsson en Roy Beerens. Nadat een omhaal van Maarten Martens net niet de doellijn was gepasseerd, kwam de thuisploeg toch op 1-0; Sjoerd Overgoor haalde Johannsson neer en die benutte de strafschop zelf.

Vlak na de rust legde Johannsson de bal panklaar neer voor Viktor Elm, maar die schoot naast. Eloy Room redde bij een mooie krul van Beerens en Jan Wuytens kopte naast.

Pal voor tijd was het bijna 1-1 (vrije trap van AZ-huurling Erik Falkenburg net over), waarna Elm en Steven Berghuis opeens wel scoorden.