NOS SportAangepast

Luiten wint KLM Open na play-off

Joost Luiten heeft het KLM Open in Zandvoort op zijn naam geschreven. Op de eerste hole van een play-off om de winst was hij te sterk voor de Spanjaard Miguel Angel Jiménez.

Op de laatste dag begon Luiten als koploper, maar Jiménez kende een bliksemstart met vier birdies op de eerst zes holes. Omdat de rest achterbleef, werd al snel duidelijk dat de twee het samen zouden uitvechten om de winst. Het werd een mooi gevecht.

Luiten moest alle zeilen bijzetten om de Spanjaard bij te houden. Dat lukte de 27-jarige Bleiswijker wonderwel. Sterker nog: waar de ervaren Jiménez zich steeds meer ergerde aan het rumoerige publiek, bleef de thuisspeler ijzig kalm.

Na achttien holes stonden beide golfers op een score van 268 (-12), waardoor de play-off de beslissing moest brengen. Luiten had een iets betere afslag, een iets betere approach en een iets betere eerste putt dan de Spanjaard. Jiménez miste ook zijn tweede putt, waarna Luiten het karwei afmaakte en de 94ste editie van het Dutch Open won.

Luiten werd de zesde Nederlandse winnaar van het Dutch Open. De laatste Nederlander die het toernooi op zijn naam schreef was Maarten Lafeber in 2003. Jiménez greep in 1994 de hoofdprijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl