NOS NieuwsAangepast

Timmermans: plan belangrijke stap

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken verwelkomt het Amerikaans-Russische plan voor de ontmanteling van chemische wapens in Syrië.

"Een zeer belangrijke stap voorwaarts op het pad naar uitbanning van die massavernietigingswapens", schrijft de bewindsman op zijn Facebook-pagina. "Zodat ze niet meer in Syrië tegen de bevolking kunnen worden ingezet."

Timmermans hoopt dat het akkoord een basis legt voor vredesonderhandelingen met alle partijen in het conflict. "Want dat is de enige oplossing in dat verscheurde land."

De minister zegt dat de Syrische president Assad nu kan laten zien "dat het hem menens is". "Doet hij dat niet of onvoldoende, zal de internationale gemeenschap via de VN-Veiligheidsraad daar consequenties aan moeten verbinden."

Gifgas

Het kabinet is er, na bestudering van informatie van verschillende bondgenoten, van overtuigd dat er op 21 augustus gifgas is gebruikt tegen de Syrische bevolking.

Het Syrische regime is hier met "aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" verantwoordelijk voor, schreef Timmermans onlangs in een brief aan de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl