NOS NieuwsAangepast

Wilders: btw lager dan in buitenland

De PVV wil dat de accijns en de btw in Nederland structureel een procent lager liggen dan in België en Duitsland. PVV-leider Geert Wilders zegt in De Telegraaf dat de lastenverzwaringen van het kabinet-Rutte Nederland kapotmaken.

De accijns- en btw-maatregel moet in de toekomst voorkomen dat mensen "massaal gaan tanken in België en boodschappen doen in Duitsland", aldus Wilders.

Kritiek op beleid

Enkele dagen voor Prinsjesdag haalt de PVV-leider in de krant hard uit naar de minister-president persoonlijk en het economisch beleid van de regering.

Wilders noemt Rutte "een politieke autist" omdat hij tegen alle waarschuwingen in doorgaat met lastenverzwaring. Daardoor gaat het bedrijfsleven "naar de knoppen", zegt Wilders, die vandaag een eigen pamflet met alternatieve plannen voor Nederland presenteert.

Niet bijstaan

Hierin herhaalt Wilders zijn pleidooi voor miljardenbezuinigingen op subsidies, ontwikkelingshulp en de EU. Wilders benadrukt dat zijn partij het kabinet op geen enkel punt zal bijstaan, zoals andere oppositiepartijen wel hebben gedaan.

Ook vertelt de PVV-leider blij te zijn met de rust in zijn fractie. In opiniepeilingen is de PVV al maandenlang de populairste partij van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl