NOS VoetbalAangepast

Blind en De Jong terug bij Ajax

Daley Blind en Siem de Jong maken voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle weer deel uit van de selectie van Ajax. Blind kampte met een liesblessure, De Jong was enkele weken uit de roulatie vanwege een klaplong. De aanvoerder is eerder terug dan verwacht.

De Boer laat 'basisspelers' Blind en De Jong waarschijnlijk op de bank beginnen. Linksback Blind vindt dat niet meer dan logisch: "We wachten even af hoe mijn lies morgen reageert op vandaag. We moeten wel realistisch zijn. Ik heb niet de hele week vol meegetraind, dus dan is het misschien niet verstandig om volle bak te gaan."

Barcelona

Er wacht Ajax een zeer druk programma, met wedstrijden in de eredivisie, KNVB-beker en Champions League. Blind hoopt er in het uitduel tegen FC Barcelona, volgende week woensdag, wel te kunnen spelen. "Er is niet voor niets voor gekozen om de interlandperiode over te slaan. De komende weken wil ik er dolgraag bij zijn."

De technische staf van de Amsterdammers bekijkt na de wedstrijd tegen PEC of De Jong ook mee naar Barcelona vliegt. De Boer kan beschikken over een vrijwel fitte selectie; alleen de geblesseerde Joël Veltman is niet inzetbaar.

Duarte in selectie

Ook aankoop Lerin Duarte maakt deel uit van de selectie van trainer Frank de Boer. Duarte kwam vlak voor het sluiten van de transfermarkt over van Heracles Almelo, nadat Christian Eriksen van Amsterdam verhuisde naar Tottenham Hotspur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl