NOS SportAangepast

FBK Games doet reddingspoging

Het FBK-stadion in Hengelo is met een klein financieel verlies te behouden voor de atletiek, aldus de stichting die jaarlijks de FBK Games organiseert.

De gemeente Hengelo liet onlangs weten het stadion om te willen bouwen tot een voetbalstadion, zodat een structurele bezuiniging van 281.000 euro doorgevoerd kan worden. Dat zou het einde van de FBK Games betekenen.

De stichting heeft een extern onderzoek laten verrichten en daaruit blijkt dat het tekort op de huidige exploitatie kan worden gehalveerd. De stichting wil met dit plan de gemeenteraad voor zich winnen. Op 8 oktober zal het definitieve besluit volgen.

Wereldrecords

Hans Kloosterman, directeur van de FBK Games, hamerde tijdens een persbijeenkomst nog eens op het sportieve belang van het evenement. "De FBK Games is al 32 jaar het belangrijkste internationale atletiekevenement van Nederland en behoort ook dit jaar tot de twintig beste wedstrijden van de wereld."

"Het is het podium waar de Nederlandse top zich kan meten met de internationale top. Het publiek heeft hier grote atleten als Carl Lewis, Edwin Moses en Sergej Boebka aan het werk gezien en Haile Gebrselassie en Kenenisa Bekele wereldrecords zien lopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl