NOS NieuwsAangepast

5,5 jaar cel voor 'verkrachte' vrouw

Een Duitse vrouw moet de gevangenis in omdat ze een collega ten onrechte had beschuldigd van verkrachting. De rechtbank in Darmstadt veroordeelde de 48-jarige Heidi K. tot 5,5 jaar cel.

Ze werkte als lerares op een school in Reichelsheim im Odenwald (Hessen). In 2002 zei ze dat ze door haar collega Horst Arnold was verkracht. De man werd vervolgens tot vijf jaar cel veroordeeld. Die straf heeft hij helemaal uitgezeten.

Hartfalen

Bij de herziening van zijn zaak in 2011 werd Arnold alsnog vrijgesproken. Een jaar later overleed hij aan hartfalen. De man had na zijn gevangenisstraf zijn oude leven niet meer kunnen oppakken. Zijn vrijspraak was het begin van een proces tegen Heidi K., die tot op de dag van vandaag volhoudt dat ze door haar collega is verkracht.

Het Duitse Openbaar Ministerie, dat haar omschrijft als een "uiterst competente leugenares", eiste 7,5 jaar cel tegen haar. Ze zou de verkrachting hebben verzonnen omdat ze promotie wilde maken; ze beschouwde haar collega daarbij als concurrent.

Zware vrijheidsberoving

De rechtbank veroordeelde haar vandaag wegens zware vrijheidsberoving, omdat haar valse beschuldiging ertoe heeft geleid dat haar collega ten onrechte in de gevangenis terechtkwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl