NOS NieuwsAangepast

OM vervolgt oud-PVV'er Van Doorn

Het Openbaar Ministerie gaat het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn vervolgen voor de handel in hennep, het schenden van het ambtsgeheim, het bezit van een alarmpistool en het medeplegen van diefstal. Het is nog niet duidelijk wanneer het proces plaatsvindt.

Arnoud van Doorn werd in 2011 uit de Haagse PVV gezet en vormt sindsdien de eenmansfractie Onafhankelijk Den Haag. Hij kwam meermalen in opspraak. Bij de PVV gebruikte hij partijgeld voor privé-uitgaven.

Geheime stukken gelekt

In januari werd hij opgepakt omdat hij geheime stukken had gelekt over de mogelijke aankoop van het gebouw World Forum. Hij vertelde een journalist waar de stukken lagen en gaf hem zijn toegangspas van het stadhuis. Zijn rol kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar de verkoop van drugs aan jongens van 14 en 15 jaar.

Van Doorn bekeerde zich in februari tot de islam. Deze week maakte hij bekend dat zijn partij opgaat in de islamitische Partij van de Eenheid, die in de Haagse gemeenteraad ook een eenmansfractie heeft. Van Doorn wil meedoen met de Kamerverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl