NOS NieuwsAangepast

"Klanten Deutsche Bank in de knel"

Duizenden Nederlandse ondernemers die klant waren bij Deutsche Bank komen in financiële problemen omdat ze nergens terechtkunnen. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Banken zijn sinds het uitbreken van de financiële crisis erg voorzichtig met het aannemen van nieuwe klanten.

Deutsche Bank bouwt af in Nederland en daarom moeten 18.000 klanten een nieuwe bank vinden. Ze krijgen daarvoor tot 1 november de tijd. Maar de meesten lukt het niet om ergens anders onderdak te vinden.

Marianne Adema van Stichting Meldpunt Klachten zegt dat de meeste ondernemers nergens anders naartoe kunnen. De mkb'ers, waaronder agrarische ondernemers, restaurants en autobedrijven, voelen zich in toenemende mate 'verweesd'.

Geen voorkeursbehandeling

De ondernemers kwamen in 2009 gedwongen bij Deutsche Bank terecht toen deze bank onderdelen van ABN Amro overnam. Als de klanten nu terug willen naar ABN Amro dan krijgen zij geen voorkeursbehandeling. Ze worden als nieuwe klant behandeld met alle bijbehorende eisen.

Gisteren gaf minister Dijsselbloem schriftelijk antwoord op Kamervragen over de stand van zaken bij Deutsche Bank. Dijsselbloem verwacht niet dat de problemen op korte termijn allemaal zijn weggenomen. Na 30 november zal hij opnieuw de balans opmaken bij de bank.

Bent u ondernemer, klant bij Deutsche Bank en komt u in de problemen? Vertel uw verhaal (eventueel anoniem) aan: economie@nos.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl