NOS NieuwsAangepast

Doodgestoken vrouw deed aangifte

De Zweedse vrouw die dinsdag werd doodgestoken in Den Bosch heeft in augustus aangifte gedaan van bedreiging door haar ex-vriend. De 22-jarige man uit Utrecht werd gisteren opgepakt.

De 19-jarige Saga Backman meldde zich vorige maand bij de politie omdat ze werd lastiggevallen en zich bedreigd voelde door haar ex. Volgens de politie was er sprake van "stevige bedreigingen".

Contact vermijden

De politie gaf Backman het advies om alle contact met de man te vermijden en de bedreiging ook op school aan te kaarten. Ook sprak de politie met haar af dat agenten onmiddellijk zouden reageren als zij zich opnieuw meldde.

Haar aangifte was nog niet in behandeling genomen en lag bij de recherche. "Met de wetenschap van vandaag hadden we het natuurlijk graag anders gezien", zei een politiewoordvoerder, "maar zo gaat dat met aangiftes en dat kunnen we helaas niet anders doen".

Saga Backman werd dinsdagochtend gewond gevonden in een brandgang in Den Bosch. Ze was op weg naar school neergestoken. Ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl