NOS NieuwsAangepast

Obama laat Syrië aan Kerry over

President Obama heeft laten weten dat hij zijn aandacht nu gaat richten op binnenlands beleid, zoals de begroting, en dat hij Syrië overlaat aan zijn minister van Buitenlandse Zaken, Kerry.

Obama zei te hopen dat de gesprekken tussen Kerry en de Russische minister Lavrov een concreet resultaat opleveren en dat Syrië zijn chemische wapens overdraagt. Kerry en Lavrov voeren twee dagen overleg in Genève.

De laatste tijd is Obama druk geweest met het zoeken naar steun in het Congres voor een militaire aanval op het regime van president Assad, dat hij beschuldigt van een gifgasaanval op de bevolking van Damascus.

Begrotingsafgrond

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een kort reces eind deze maand afgezegd om te kunnen doorwerken aan een tijdelijke begrotingswet, die moet voorkomen dat de overheid niets meer mag uitgeven.

De Democraten en Republikeinen steggelen al tijden over de aanpak van de Amerikaanse staatsschuld en de verhoging van de limiet van die schuld. Als ze er niet uitkomen, dreigt er een 'begrotingsafgrond' waardoor automatisch allerlei bezuinigingsmaatregelen en belastingverhogingen van kracht worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl