NOS NieuwsAangepast

OM: dicht bij oplossing moord Wiels

Het Openbaar Ministerie op Curaçao denkt dicht bij een oplossing te zijn van de moord op politicus Helmin Wiels. De bewijsvoering tegen verdachten die rechtstreeks betrokken zouden zijn bij de moord vergt echter veel tijd. Justitie denkt drie andere liquidaties te hebben opgelost. Die kwamen in beeld door het onderzoek naar de moord op Wiels. Het OM geeft over deze zaken geen details.

Ook is er in de laatste twee maanden meer zicht verkregen op degenen die mogelijk opdracht hebben gegeven tot de liquidatie van Wiels. Details wil het OM ook hierover nog niet geven, omdat daarmee het onderzoek in gevaar kan komen. Het OM kon ook niet zeggen of er arrestaties op korte termijn te verwachten zijn.

Kritiek

Persofficier Guillano Schoop kwam met de speciaal ingelaste persconferentie in Willemstad na kritiek van het Curaçaose parlement over de communicatie en informatievoorziening door politie en justitie. Politicus Helmin Wiels werd in mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen, even ten zuidoosten van Willemstad.

Directe aanleiding voor de vierde persconferentie was de plotselinge dood van Luigi F., alias 'Pretu'. Hij werd zaterdag dood gevonden in een politiecel in Barber, een dorpje bij Willemstad. Hij zou zichzelf hebben opgehangen, nadat hij was overgeplaatst van de zwaarbewaakte Marechaussee brigade bij de marinekazerne van Suffisant.

Geheime locatie

Pretu wordt gezien als de man die Raul M. heeft omgebracht. 'Bolle', zoals die ook wel werd genoemd, zou de chauffeur zijn geweest van de vluchtauto, die gebruikt is bij de moord op Wiels.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het moeilijk is om getuigenverklaringen te krijgen. Vaak zijn mensen bang om een verklaring af te leggen.

Er zit op dit moment nog een verdachte vast in Curaçao op een geheime locatie. Monika B. werd op 3 augustus gearresteerd op verdenking van betrokkenheid op de moord van Wiels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl