NOS NieuwsAangepast

Politiefoto schokt Vlamingen

De Belgische politie heeft foto's van een overleden vrouw op Facebook gezet om achter haar identiteit te komen. Mensen die op de pagina van de politie van Blankenberge kwamen, kregen de dode vrouw direct te zien. Dat kwam de politie op kritiek te staan.

De vrouw werd negen dagen geleden gevonden in de duinen. Ze had geen papieren op zak en rechercheurs hadden geen idee wie ze was. Daarom werd besloten om de foto op televisie te laten zien en op Facebook te zetten. Dat laatste gebeurde echter zonder waarschuwende tekst. Internetters zagen onmiddellijk het gezicht van de dode vrouw.

Geschokte reacties

"Facebook is een relatief nieuw en zeer interactief medium", zegt de Belgische commissaris Quaghebeur in Belgische media. "Op de foto zijn vrij snel opmerkingen gekomen, waaronder een aantal negatieve en zelfs geschokte reacties."

De foto's werden na de kritiek achter een link geplaatst, zodat mensen zich ervan bewust zijn dat ze een foto te zien krijgen van een dode. De politie hoopt binnen enkele dagen te weten wie de dode vrouw is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl