NOS WielrennenAangepast

Ritzege Mollema in Vuelta

Bauke Mollema heeft verrassend de zeventiende etappe in de Vuelta gewonnen.

De kopman van Belkin sloop in de laatste kilometer van de rit van Calahorra naar Burgos weg en bleef de sprinters knap voor. Edvald Boasson Hagen werd tweede.

Klassementsrenners Domenico Pozzovivo en Thibaut Pinot waren de verliezers van de dag. De nummers vijf en zeven van de rangschikking misten de slag toen op zo'n 25 kilometer van de meet het peloton door Saxo in waaiers werd uiteengerukt. De twee verloren meer dan een minuut.

Het gevolg was dat het voorste peloton maar klein was en de spurtersploegen de finale niet konden regisseren. Mollema maakte daar fantastisch gebruik van.

Derde profzege

Voor Mollema is het de derde zege uit zijn profloopbaan en zonder twijfel de grootste. In juni was de Groninger ook al de beste in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland en eindigde hij als zesde in de Tour.

De laatste Nederlander die in een grote ronde een dagzege boekte was Pieter Weening. De Fries won in 2011 een rit in de Giro. De laatste Nederlander die een rit won in de Vuelta, was Lars Boom (2009).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl