Ook Italië naar Brazilië

Na Nederland heeft ook Italië zich voor het WK in Brazilië gekwalificeerd. De viervoudig wereldkampioen boekte een zwaarbevochten 2-1 zege op Tsjechië en is met twee wedstrijden voor de boeg in groep B niet meer in te halen.

De Tsjechen, die hun WK-kansen vrijdag na de nederlaag tegen Armenië al bijna hadden verspeeld, namen in Turijn de leiding door Libor Kozak, die uit een voorzet van Petr Jiracek prachtig raak schoot.

Kort na de rust kopte Giorgio Chiellini de 1-1 binnen uit een hoekschop van Andrea Pirlo. Niet veel later schoot Mario Balotelli, die in de eerste helft al de lat had geraakt, de 2-1 binnen vanaf de stip nadat hij zelf was neergehaald in de zestien.

Fischer belangrijk voor Denemarken

Denemarken heeft zijn kansen op deelname aan het WK in leven gehouden. De ploeg van bondscoach Morten Olsen won in Jerevan met 1-0 van Armenië, door een benutte strafschop van Daniel Agger. De penalty werd toegekend nadat invaller Viktor Fischer van Ajax in het strafschopgebied onderuit was gehaald. Scheidsrechter Bas Nijhuis stuurde de Armeen met twee keer geel van het veld.

Met twaalf punten uit acht wedstrijden doen de Denen weer mee in de strijd om de tweede plaats in groep B, achter het ongenaakbare Italië.

Spanning in groep H

Engeland speelde met 0-0 gelijk in en tegen Oekraïne. Frank Lampard speelde zijn 100ste interland. In groep H blijft het ongemeen spannend met Engeland (8-16) op de voet gevolgd door Oekraïne (8-15), Montenegro (8-15) en Polen (8-13). De Polen wonnen met 1-5 in San Marino. In groep I maakte Frankrijk een 1-2 achterstand in en tegen Wit-Rusland goed.

Door goals van Franck Ribéry (2x), Samir Nasri en Paul Pogba wonnen de Fransen in groep I met 4-2 in en tegen Wit-Rusland. De zege bracht Frankrijk op veertien punten uit zeven duels. Dat zijn er evenveel als koploper Spanje, dat een wedstrijd te goed heeft. Finland won met 1-0 in Georgië, maar is met vijf punten minder en één speelronde voor de boeg uitgeschakeld voor de play-offs.